زیبایی چیزی است که همه ما، چه مرد و چه زن به آن علاقه مند هستیم. زیبایی ظاهری و به ویژه زیبایی چهره تقریبا برای همه ما اهمیت دارد. بخش زیادی از زیبایی چهره در لب ها و دهان ما خلاصه می شود. لبخند و دندان های ما زیبایی لب و دهان ما را چند برابر می کنند. بر همین اساس مراقبت از دندان ها به ویژه دندان های قدامی اهمیت دارد. ما در طول این محتوا در ارتباط با چگونگی ترمیم مستقیم دندان قدامی مطالبی بیان خواهیم کرد. توصیه می کنیم تا پایان ما را همراهی کنید.
ترمیم دندان چیست و چگونه انجام می شود؟
برای دانستن این که ترمیم مستقیم دندان قدامی چگونه انجام می شود لازم است برخی موارد را ابتدا ذکر کنیم. به طور مثال ذکر این که ترمیم دندان چیست و چگونه انجام می شود در فهم چگونگی ترمیم مستقیم دندان قدامی به ما کمک خواهد کرد. ایجاد حفره، فرورفتگی و پوسیدگی در دندان ها به ویژه در دندان های قدامی موجب افت زیبایی و جذابیت فرد خواهد شد. برای رفع این مشکل لازم است به یک دندانپزشک مراجعه کرده و فرایند ترمیم دندان را انجام داد. عامه مردم ترمیم دندان را تحت عنوان پر کردن دندان می شناسند. برای انجام ترمیم دندان، دندانپزشک ابتدا قسمت های پوسیده و آسیب دیده دندان را جدا خواهد کرد. سپس به وسیله آمالگام یا کامپوزیت حفره درون آن را پر خواهد کرد. با توجه به نوع مواد استفاده شده برای پر کردن دندان می توان از روکش استفاده کرد.
انواع روش های تشخیص پوسیدگی برای ترمیم مستقیم دندان قدامی
انجام ترمیم مستقیم دندان قدامی توسط دندانپزشک و پس از انجام معاینه های متعدد و دقیق صورت می گیرد. در معاینات اولیه در صورتی که دندان ها نیازمند سفید کردن باشند دندانپزشک به کمک بلیچینگ این کار را انجام خواهد داد. در گام بعد برای تشخیص پوسیدگی دندان پزشک می تواند با معاینه ظاهری دندان ها و با توجه به تغییر رنگ دندان ها این بیماری را تشخیص دهد. رنگ های مخصوصی وجود دارد که برای تشخیص دقیق پوسیدگی دندان استفاده می شوند. رنگ های مذکور فقط به قسمت های پوسیده دندان چسبیده و به این طریق قسمت های پوسیده دندان ها مشخص خواهد شد.
روش دیگری که برای تشخیص پوسیدگی دندان و در نهایت ترمیم مستقیم دندان قدامی استفاده می شود استفاده از تصویربرداری با اشعه ایکس است. همچنین استفاده از فلورانس لیزر نیز می تواند پوسیدگی دندان را شناسایی کند. البته لازم به ذکر است که پر کردن دندان فقط به علت پوسیدگی آن نخواهد بود. دندان های شکسته، ترک خورده، دندان های فرسوده و مواردی از این دست نیز با تشخیص دندانپزشک به پر کردن و ترمیم نیاز پیدا می کنند.
ترمیم مستقیم دندان قدامی و دیگر روش ها
برای ترمیم مستقیم دندان قدامی این پزشک است که تصمیم نهایی را اتخاذ می کند. به طور کلی روش های ترمیم دندان ها را می توان در دو دسته کلی جای داد. این دو دسته شامل روش های مستقیم و روش های غیر مستقیم هستند. در ترمیم مستقیم دندان قدامی و دیگر دندان ها ابتدا لازم است قسمت های پوسیده دندان را حذف کرد. پس از حذف قسمت های پوسیده به کمک مواد مختلف از جمله گلاس یا رزین آینومر حفره ایجاد شده را پر خواهند کرد. نزدیک بودن حفره ایجاد شده به ریشه یا قسمت های دیگر دندان موجب می شود پزشک تصمیم بگیرد از چه موادی باید استفاده کند.
بنابراین برای ترمیم مستقیم دندان قدامی ابتدا پوسیدگی را حذف کرده و سپس اقدام به پر کردن می کنیم. در روش ترمیم غیر مستقیم ابتدا قسمت های پوسیده شده دندان را حذف می کنند. سپس قالبی از دندان های بیمار تهیه می کنند و در لابراتوار قالب را تهیه کرده و پس از مدتی آن را در دهان بیمار قرار می دهند. با توجه به این که قسمت های ترمیم شده دندان کدام قسمت ها می باشند دندانپزشک از مواد مختلف استفاده می کند. به طور مثال، اگر قسمتی از دندان باشد که حین جویدن تحت فشار است لازم است از مواد مقاوم و مستحکم استفاده کرد.
ترمیم مستقیم دندان قدامی
ترمیم دندان های قدامی اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل دندانپزشک با توجه به شرایط تصمیم می گیرد از ترمیم مستقیم یا از ترمیم غیر مستقیم استفاده کند. اهمیت ترمیم دندان های قدامی به این دلیل است که از لحاظ زیبایی بسیار مورد توجه هستند. به طور کلی ترمیم دندان های قدامی به کمک روش های زیر امکان پذیر است.
- پر کردن دندان های قدامی
- ونیرهای دندانپزشکی
- لومینیرز دندان
- انواع ایمپلنت دندان
- بریج های دندان
- تاج دندان
- پولیش دندان
- بلیچینگ دندان
لازم به ذکر است که با توجه به اهمیت موقعیت دندان های قدامی، دندانپزشک از چند روش مختلف برای ترمیم دندان های قدامی استفاده خواهد کرد.